Lees verder
“Als je het niet kunt meten, kun je het niet managen”, zei managementgoeroe Peter Drucker ooit. En zo gaat het ook met de bio-economie. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen, is het cruciaal om de ecologische, economische en sociale impact van de biobased transitie te meten, soorten biomassa te registreren, scenario’s te ontwikkelen en het effect van beleidsmaatregelen te analyseren.
Redactie / Brussel

Het Bio-based Industries Consortium (BIC) volgt het EU BioMonitor-project dan ook met grote interesse, schrijft Dirk Carrez, directeur van BIC in zijn nieuwe blog op Agro&Chemie. De afgelopen vier jaar stelde dit Horizon 2020 project een robuust en duurzaam kader op voor statistieken en modellen voor de bio-economie.

Daarmee is de bijdrage van de bio-economie als geheel en van afzonderlijke biobased producten aan de economische groei en andere indicatoren in kaart te brengen. Ook is er een instrumentarium gecreëerd om te voorspellen hoe de bio-economie zich tot 2050 zou kunnen ontwikkelen. Inzichtelijke monitoring en gegevens stellen de bio-economie in staat om een nog grotere bijdrage te leveren aan een groener Europa.

Lees de volledige blog van Dirk Carrez op Agro&Chemie.