Lees verder
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat het voorstel FutureCarbonNL indienen voor de derde ronde van het Nationaal Groeifonds. FutureCarbonNL richt zich op onderzoek, ontwikkeling, demonstratie en afzet van technologieën die CO2 en CO omzetten in nieuwe, duurzame materialen, brandstoffen en (dier)voeding.
Redactie / Den Haag

Koolstof zit in bijna al onze dagelijkse producten. Meestal is deze afkomstig uit fossiele bronnen, zoals olie en gas. Maar daar willen we juist vanaf, want het veroorzaakt klimaatopwarming. Hoe en waarvan gaan we in de toekomst dán onze producten maken?

Meer dan 35 grote en kleine bedrijven hebben al projecten voorgedragen, maar daar kunnen nog meer bij. Ondernemers die actief zijn in onderzoek of ontwikkeling van conversietechnologieën die CO2 en CO benutten als circulaire grondstof, of overwegen hier binnenkort mee te starten, kunnen zich nu aanmelden.

FutureCarbonNL is een samenwerkingsverband van Nederlandse universiteiten, kennisinstellingen, industrie, MKB en startups. De Koninklijke VNCI coördineert de aanvraag van het Groeifonds-voorstel.

Meer informatie over FutureCarbonNL is te vinden op de website.

Beeld: Miha Creative/Shutterstock