Lees verder
Het zou een logisch keuze zijn van het kabinet om de miljardensubsidies voor de laagwaardige verbranding van biomassa in energiecentrales meer te richten op de hoogwaardige toepassing van biomassa voor materialen.
Redactie / Den Haag

Dat zegt Emmo Meijer, boegbeeld van de Topsector Chemie, in een recent opiniestuk in het Financieele Dagblad. Volgens Meijer is overheidsondersteuning een belangrijke voorwaarde voor bedrijven die pionieren in biomassa voor materialen, om hun pilots, demonstratiefabrieken en opschalingsprojecten te kunnen vertalen naar commercieel levensvatbare producten.

“Een gelijk speelveld bevordert bovendien ons investeringsklimaat, zodat deze bedrijven hun productielocaties in Nederland vestigen mét behoud van kennis en banen voor onze economie. Zo verzilvert stimulerend overheidsbeleid onze koploperspositie in de toepassing van biogrondstoffen”, aldus Meijer. Bovendien zorgt het gebruik van biomassa als grondstof voor materialen dat plantaardige koolstof opnieuw wordt vastgelegd, wat mondiaal klimaatprofijt oplevert.

Het artikel is nog te lezen op de website van de Topsector Chemie/ChemistryNL.