Lees verder
Het is hoogste tijd om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, door het realiseren van een volledig circulaire economie. Vele ondernemers hebben de eerste stappen in die richting gezet. Het Chemelot Institute for Science and Technology (InSciTe) helpt hen met het ter beschikking stellen van kennis en pilotfaciliteiten.
Redactie / Geleen

Maar welke bijdrage kunnen industriële chemiesites zoals Chemelot leveren aan het realiseren van een volledige circulariteit, waarbij ze tegelijkertijd de waardeketens van materialen veilig houden? Waar komen biobased en recycling precies samen? Op welke gebieden vullen circulaire materialen en circulaire energie elkaar aan? Wat is er nodig om te versnellen naar de juiste overgangssnelheid om de Valley of Death te overbruggen?

Daarover houdt Marijn Rijkers, Programmadirecteur Biobased bij het Chemelot Institute for Science and Technology (InSciTe) een online masterclass op woensdag 9 februari, met de titel ‘Transition to circular chemicals and materials; What it takes to make it happen.’ Daarbij bespreekt hij zijn visie en illustreert die met aansprekende voorbeeldcases.

De masterclass is openbaar toegankelijk via een livestream op Vimeo. Via de website van Brightlands is ook registreren mogelijk, noodzakelijk voor het ontvangen van extra informatie en updates.

Beeld: Media Whalestock/Shutterstock