Lees verder
Snel even een beker koffie of een broodje 'To Go' meepakken; het is een trend in onze jachtige samenleving. Maar handige meeneemproducten hebben ook een duurzame verpakking nodig. De Europese Single Use Plastics (SUP) richtlijn verbiedt alle wegwerpplastics, zelfs als ze biobased of biologisch afbreekbaar zijn. Recyclebare en herbruikbare ‘To Go’ producten worden de norm.
Redactie / Emmen

Om dergelijke producten grootschalig te vervaardigen is spuitgieten de aangewezen methode. Voor deze specifieke toepassing is zowel biobased HDPE als PHA/PHBV zeer geschikt, stelt H&P Moulding uit Emmen in een pas uitgebrachte whitepaper. De twee biobased kunststoffen zijn geselecteerd omdat ze vormvast en vaatwasserbestendig zijn en geschikt zijn voor hete- en koude voedselwaren en dranken. Ze hebben bovendien niet alleen een negatieve footprint als granulaatgrondstof, maar zijn na het afdanken van de To Go producten ook goed recyclebaar.

H&P Moulding is een spuitgietbedrijf met een ruime ervaring op het gebied van biobased kunststoffen. In de whitepaper worden veel inzichten gedeeld over de duurzaamheidsaspecten die van belang zijn voor herbruikbare To Go producten. Ook wordt uitvoerig ingegaan op de kunststofselectie, design- en verwerkingsaspecten, waarbij de gehele productlevenscyclus wordt bekeken.

Meer weten over duurzame herbruikbare To-Go producten? Een gratis exemplaar van de whitepaper is aan te vragen door een e-mail te sturen naar Bart Labrie.

Beeld: Kite_rin/Shutterstock