Lees verder
In het Sustainable Polymer Innovation Cluster in Emmen is nu een dubbelschroefsextruder beschikbaar voor bedrijven die kunststofproductie op pilotschaal willen uitoeren.
Redactie / Emmen

De nieuwe machine, een KraussMaffei ZE28 BluePower, staat ook wel bekend als de ‘Rolls Royce’ onder de extruders. Hij is aangepast zodat hij aansluit op de al aanwezige monofilament teken- en wikkellijn en kan polymeren mengen met additieven in de vorm van poeder, vloeistof of vezels om compounds te maken bij temperaturen tot 420 graden. Doorvoer is mogelijk op drie niveaus van 10, 30 of 50 kilogram. Dat zijn hoeveelheden die nodig zijn om nieuwe polymeerverbindingen te evalueren in diverse toepassingen en te samplen naar klanten.

“Deze pilotfaciliteiten in combinatie met industriële kennis zijn uniek in Europa”, zegt Gerard Nijhoving, CEO van Senbis Polymer Innovation in Emmen. Samen met het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de provincie Drenthe en de gemeente Emmen investeert Senbis in totaal € 5,5 miljoen in een flinke uitbreidingsoperatie die diverse nieuwe machines beschikbaar maakt binnen het SPIC netwerk.

SPIC staat voor Sustainable Polymer Innovation Cluster (SPIC), een netwerk waarin kunststofbedrijven op het GETEC PARK.EMMEN (voorheen Emmtec) samenwerken met nabijgelegen universiteiten. Het cluster biedt technologie, expertise en producten aan bedrijven die kunststofproducten duurzamer willen maken. De SPIC-deelnemers verlenen via SPIC Facilities derden toegang tot een deel van hun apparatuur voor onderzoek en pilotprojecten.

Zie ook:

Lees meer op de website van Chemport Europe

Beeld: Senbis