Lees verder
Op de klimaatontkenners na zijn de politieke partijen in Nederland ambitieuzer geworden wat betreft CO2-reductie. Zo wordt het gemakkelijker om klimaatmaatregelen af te spreken in een volgend regeerakkoord.
Redactie / Den Haag

Dat stelt Pieter Boot, sectorhoofd Klimaat, Lucht, Energie bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een interview met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Het PBL rekende recent de klimaatplannen van 6 politieke partijen door. De reductiepercentages die zij nastreven liggen tussen de 46 en 63 procent. Enkele jaren geleden liep het spectrum van 24 tot 63 procent. “Je kunt nu makkelijker een gemeenschappelijk beeld krijgen dan vier jaar geleden”, concludeert Boot. Toch zijn er nog steeds grote verschillen in ambitie en aanpak: “Mensen, er is echt wat te kiezen.”

De Analyse van Leefomgevingseffecten van Verkiezingsprogramma’s die het PBL maakte, kan helpen bij die keuze. Het rapport is te downloaden vanaf de website van het PBL. Het interview met Pieter Boot is te lezen op de website van de NVDE.

De Nederlandse Parlementsverkiezingen zijn vandaag (15 maart) gestart en lopen tot en met 17 maart.

Beeld: Roschetzky Photography/Shutterstock