Lees verder
BASF zet met het biotechbedrijf Isobionics® op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen een volgende stap in de productie van natuurlijke geur-en smaakstoffen. De onderneming die in 2019 werd overgenomen door BASF, gaat nu zelf destilleren en wil nieuwe geur- en smaakstoffen ontwikkelen. Hiervoor wordt een destillatie-plant gebouwd op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.
Redactie / Geleen

De Provincie Limburg verstrekte subsidie aan Isobionics om deze stap mede mogelijk te maken. “Dit toont aan dat bedrijven hierdoor kunnen groeien en ook bij volgende fases in hun ontwikkeling voor Limburg kiezen”, zegt de Limburgse gedeputeerde Ruud Burlet. “Daar zijn we trots op. De innovatieve biobased producten van Isobionics versterken het ecosysteem in Limburg op dit gebied.’

Op 2 juni jongstleden gaven Toine Janssen, CEO Isobionics, Ruud Burlet, gedeputeerde van de Provincie Limburg en Bert Kip, CEO van Brightlands Chemelot Campus, het officiële startsein voor de bouw van de destillatie-plant op de campus. Alles is erop gericht om eind november al te starten met productie.

Dankzij een innovatief fermentatieproces is Isobionics uitgegroeid tot een succesvol biotechbedrijf. Een van de eerste producten die het bedrijf op de markt bracht, is de geur- en smaakstof valencene (citrus-geur en -smaak), die onder meer wordt gebruikt in frisdranken.