Lees verder
Vanaf maandag 9 tot en met 13 december organiseren Greenport West-Holland en Bioboost de ’Week van Tuinbouwreststromen en Papier en Textiel’.
Redactie / Zoetermeer

Reststromen gebruiken voor de biobased economie biedt enorme kansen voor ondernemers. Maar hoe zien die kansen eruit? Hoe zijn ze te verzilveren? En hoe werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen hieraan samen? Daarover gaan drie themaweken die Biobased Greenport West-Holland en het project Bioboost dit najaar organiseren. Tuinbouwreststromen en Papier en Textiel is de tweede themaweek in deze reeks.

Mini-symposium

Op maandagmiddag 9 december van 12.30 tot 15.30 uur is in HortiVERSum in Zoetermeer het mini-symposium ‘Tuinbouwreststromen & papier en textiel’. Eén van de sprekers is Edwin Keijsers van Wageningen University & Research, die onderzoek doet naar biobased materialen voor de productie van papier en textiel. De bijeenkomst start met een lunch en eindigt met een borrel. Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Excursie Schut Papier

Op donderdagmiddag 12 december is een excursie naar Schut Papier in Heelsum, een van de oudste papierfabrikanten in ons land. De historie van het bedrijf voert terug tot in de Gouden Eeuw. In 1618 wordt in Heelsum, op de Veluwe, papierfabriek ‘De Veentjes’ gesticht. Deze fabriek werd bijna 100 jaar later overgenomen door de familie Schut. Vandaag de dag loopt Schut Papier voorop met innovatieve programma’s om organische vezels uit tuinbouw-reststromen zoals tomaat en paprika te gebruiken voor bio-based papierproducten. Een boeiend bedrijf met een heldere toekomstvisie. De excursie is van 10.30 tot 13.00 uur.

Deelname aan het mini-symposium en de excursie is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.