Lees verder
EuropaBio heeft de winnaars bekendgemaakt van de 10e meest innovatieve Europese Biotech SME Awards. Confo Therapeutics, Carbiolice en BioMassProtein zijn onderscheiden in respectievelijk de categorieën medische, industriële en agrarische biotechnologie.
Redactie / Brussel

De drie mkb’s/kmo’s ontvangen elk € 10.000 en een tweejarig gratis lidmaatschap bij EuropaBio.

  • Confo Therapeutics (België) bouwt een portfolio van transformatieve geneesmiddelen op met behulp van zijn eigen platform om  nieuwe geneesmiddelen te ontdekken.
  • Carbiolice (Frankrijk) heeft een enzymatisch concentraat ontwikkeld voor het maken van 100% thuis composteerbare bioplastics.
  • BiomassProtein (Danmark) levert een technologie voor het bouwen en exploiteren van duurzame turn-key fabrieken voor plantaardige eiwitten voor zowel diervoeder- als menselijke voedingstoepassingen, met gras als feedstock.

Tweede prijzen in de competitie van dit jaar werden uitgereikt aan Mogrify in de categorie medische biotech, aan Ingelia in de industriële biotech categorie en Biome Makers in de agrarische biotech categorie.

Tijdens deze editie van de Most Innovative European Biotech SME Awards streden meer dan 40 bedrijven uit de hele EU om de drie felbegeerde awards.

Publieke erkenning

“Het Europese Biotech MKB is toonaangevend op het gebied van innovatie, maar de prestaties en mogelijkheden blijven vaak onopgemerkt”, aldus Peter Heinrich, voorzitter van het MKB-platform van EuropaBio. “Het is belangrijk om een ​​platform voor publieke erkenning te bieden om hun uitstekende werk en voordelen voor de samenleving aan te tonen, en tegelijkertijd te onderkennen hoe belangrijk ondersteunende Europese beleidsvorming is voor dergelijke bedrijven om te kunnen gedijen.”