Lees verder
De belangstelling voor de biobased batterij van SuWoTech is zo groot, dat klanten niet kunnen wachten tot deze volledig is uitgewikkeld. Daarom komt er binnen een half jaar een voorloper op de markt.
Redactie / Stadskanaal

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. SuWoTec uit Stadskanaal kondigde vorig jaar aan een biobased accu te hebben ontwikkeld uit zand, zout, bladeren en keramische elektroden. Deze kan op piekmomenten tegelijkertijd stroom leveren en opslaan. Volgens het bedrijf is deze accu pas over twee jaar marktrijp.

Met de groeiende populariteit van zonnepanelen neemt echter de belangstelling voor biobased batterijen nu al exponentieel toe. Daarom ontwikkelt SuWoTec een alternatief dat al in het voorjaar van 2020 beschikbaar zal zijn. Met een prijs van € 2.500 is deze accu bovendien relatief goedkoop in vergelijking met concurrerende systemen, zoals de Tesla Powerwall die al gauw het viervoudige kost en gemaakt is uit niet-hernieuwbare grondstoffen.

De BioBased Battery is ontwikkeld met ondersteuning vanuit het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en een subsidie van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).