Lees verder
Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) gaat samen met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen van 19 tot en met 22 augustus naar São Paulo, het economische en financiële centrum van Brazilië.
Redactie / Den Haag

Tijdens het bezoek worden overeenkomsten gesloten over samenwerking. Ook toont Nederland haar expertise op het gebied van digitale en industriële technologieën waarvoor in Brazilië kansrijke markten bestaan. De Biobased Economy wordt specifiek genoemd, naast de vliegtuig- en de scheepsbouw, ICT en Life Sciences & Health.

Met Braziliaanse bedrijven, kennisinstellingen en overheden maakt staatssecretaris Keijzer tijdens haar bezoeken aan São Paulo en São José dos Campos afspraken om samen te werken aan onderzoek en ontwikkeling (R&D). Doel is om verdere groeimogelijkheden te benutten op deze voor Nederland interessante markt.

GlobalStars

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert op 3 september een bijeenkomst voor bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten die interesse hebben in starten van samenwerking met Brazilië om nieuwe producten, processen en diensten te ontwikkelen binnen het GlobalStars programma.