Lees verder
Koffieproducent Peeze gaat haar Mex-Eco koffies voortaan in biobased folie verpakken. Het bedrijf heeft het folie van hernieuwbare materialen samen met een aantal partners ontwikkeld.
Arnhem

De verpakking is gemaakt van 85% biobased materiaal, bestaande uit cellulose en suikerrietresidu. Volgens het bedrijf is het een eerste stap naar een volledig biobased en composteerbare verpakking. Eerder ontwikkelde Peeze al volledig circulaire biobased koffiecups.

‘Bij Peeze zien we het gebruik van biobased materialen als een onderdeel van onze ambitie om geheel circulair te ondernemen’, schrijft het bedrijf op haar blog. ‘Door zoveel mogelijk grondstoffen in een kringloop te brengen, zorgen we voor veel minder afval en CO2 uitstoot. De toename van CO2 uitstoot in de wereld wordt overigens gezien als de grootste oorzaak van de klimaatveranderingen. Het feit dat onze koffieboeren hier direct last van hebben maakt de noodzaak om hiermee aan de slag te gaan alleen maar urgenter.’

Voorlopig is de verpakking alleen nog te vinden om de 250 grams Mex-Eco koffies. Deze koffies zijn volgens Peeze klimaatneutraal, biologisch & Fairtrade.