Lees verder
De Britse supermarktketen Tesco komt met een volledig recyclebare plastic verpakking voor vlees en gevogelte op de markt. Tesco heeft de verpakking samen met zijn hoofdleverancier Hilton Food Group en verpakkingsproducent Linpac ontwikkeld. Dat meldt verpakkingsprofs.nl op haar website.
Heerenveen

De plastic, lichtgewicht verpakking is gemaakt van 95 procent gerecycled materiaal: gerecyclede PET-flessen die worden gehaald uit huishoudelijk afval. Daarnaast heeft de verpakking een speciaal ontworpen afdichting tussen het bakje en de bovenfilm. Het complete bakje is gemaakt van één materiaal en volledig recyclebaar. Door minder materiaal te gebruiken en de verpakking vijf procent lichter te maken, zorgt de verpakking voor een lagere CO2-uitstoot.

‘Als voedingsbedrijf hangt ons langetermijnsucces af van de gezondheid van de natuurlijke omgeving en onze klanten zeggen ons dat dit ook voor hen belangrijk is’, aldus Mark Caul, technical manager packaging bij Tesco, in een persbericht. ‘Deze lichtere verpakkingen vertegenwoordigen een stapsgewijze verandering voor de verpakkingsindustrie met de toegevoegde bonus van een gemakkelijkere recycling voor lokale autoriteiten. Dit is een innovatiemijlpaal en een heldere demonstratie van onze commitment om onze milieu-impact terug te dringen.’