Lees verder
Deze week verschijnt de eerste biobased melk can van Europa in de koeling bij Albert Heijn. De 2-liter grote can bestaat voor 100% uit biobased highdensity polyethyleen (HDPE) op basis van suikerriet.
Redactie / Lelystad

Het biobased gehalte van de gehele verpakking, inclusief biobased dop en biobased sleeve, komt door toevoeging van een aantal onmisbare additieven op ca. 98%. Biobased PE is niet afbreekbaar, maar wel zeer goed recyclebaar en kan zoals ook op de verpakking vermeld, gewoon bij het plastic afval.

Private label producent Farm Dairy ontwikkelde de can in samenwerking met Green PE leverancier Braskem. Niet alleen de can zelf (eigen productie Farm Dairy), maar ook de dop en de sleeve zijn speciaal voor deze introductie ontwikkeld door respectievelijk Bericap en CCL. De groene dop maakt de can extra opvallend in het door blauwe en witte doppen gedomineerde dagverse melkschap.

Volgens algemeen directeur Arend Bouwer vormt de nieuwe verpakking een belangrijke stap in de verduurzaming, ‘maar zeker niet de laatste.’