Lees verder
Robert Claasen is benoemd als Chemelot Executive Director van Chemelot, de unieke chemie- en materialen community in Zuid-Limburg.
Geleen

Als centraal aanspreekpunt voor de 150 bedrijven op Chemelot en haar omgeving zal hij het voortouw nemen om de gezamenlijke ambitie van meest competitieve en duurzame site van West Europa waar te maken. Zijn komst is een belangrijke volgende stap om de Chemelot 2025 visie concreet vorm te gaan geven.

Robert Claasen: “Chemelot heeft met de visie 2025 een ambitieus doel gesteld om de duurzaamste en meest concurrerende chemie- en materialenlocatie van Europa te worden. Ik kijk er zeer naar uit om samen met alle bedrijven die actief zijn op Chemelot, en in goede samenwerking met onze omgeving en andere belanghebbenden, te werken aan het realiseren van deze visie.”

Claasen studeerde Chemische Technologie en werkte daarna bij ingenieursbureau Tebodin als procesingenieur en manager. Vanaf 1996 vervulde hij verschillende functies bij DSM, zowel als leidinggevende van fabrieken als in algemeen management, in binnen- en buitenland. Vanaf 2014 heeft hij diverse management- en adviesfuncties verricht, onder andere bij Tebodin als directielid.