Lees verder
Innovatieve bedrijven die zich inzetten voor de circulaire economie, kunnen vanaf eind deze maand terecht op hun eigen circulaire werkplek in Rotterdam. BlueCity opent in de voormalige discotheek Tropicana een compleet circulaire kantoorvleugel.
Rotterdam

In een jaar tijd is zo’n 1300m2 discotheek omgebouwd naar 100 circulaire werkplekken. Zowel gedeelde als eigen kantoren en vaste als flexibele werkplekken. Bij de bouw zijn BlueCity en haar partners verder gegaan dan circulaire principes. Ze hanteren de blauwe filosofie, waarin afval een centrale rol speelt als grondstof. Daarnaast wordt gebouwd, met wat er in de omgeving voor handen is. Zo is 90% van de materialen lokaal ‘geoogst’ hergebruikt materiaal.  Het komt uit het gebouw zelf of uit Rotterdam en omgeving. Voor de overige 10% werd gekozen voor materiaal dat makkelijk opnieuw te gebruiken is. Netwerken staat in BlueCity centraal.

Met de kantoorvleugel wil BlueCity circulaire bedrijven een representatieve ruimte bieden en zo meer samenwerking en innovatie stimuleren. De kantoren en werkplekken zijn een aanvulling op het aanbod aan productieruimtes en het BlueCity lab die ook in het  pand worden gerealiseerd.

De circulaire kantoorvleugel is de eerste officiële deeloplevering sinds de aankoop van het voormalig  subtropische zwemparadijs in 2015. Later dit jaar worden nog meer productieruimtes geopend, en is het lab 100% operationeel. Dan starten ook de werkzaamheden voor de verbouwing van de ‘dome’, het voormalige zwembad en het meest iconische gedeelte van BlueCity.

Voor meer informatie over dit initiatief zie BlueCity.nl.