Lees verder
De circulaire economie is volop in ontwikkeling, ook in de inrichting van kantoren en scholen. Om een Babylonische spraakverwarring te voorkomen, is het noodzakelijk om een eenduidig begrippenkader op te stellen. Daar werkt het Nederlands Normalisatie Instituut NEN momenteel aan.
Redactie / Delft

Het inrichten van ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen betekent in de praktijk het geschikt maken van gebouwen voor ontmoeten, overleggen, presenteren, pauzeren en (beeldscherm-)werkzaamheden. Hieronder vallen onder meer bureaus, bureaustoelen, vergadertafels, vergaderstoelen, banken en fauteuils, akoestische wanden en room-in-room-oplossingen, bijbehorende werkplekaccessoires en onderwijsmeubilair. Daar gaat de Nederlandse Praktijkrichtlijn, NPR 8313-reeks ‘Circulaire kantoor- en leeromgeving’ over. Veel van de informatie in deze praktijkrichtlijn is ook toepasbaar voor het inrichten en gebruik van zogenoemde thuiswerkplekken.

Deel 1 van de Praktijkrichtlijn betreft een definitielijst. Deze is nu ter commentaar gepubliceerd. Reageren kan tot 31 oktober. Volgende delen in de reeks zijn in ontwikkelen en omvatten de onderwerpen Circulair Ontwerp en Meetmethodes.

Meer informatie over de Praktijkrichtlijn ‘Circulaire kantoor- en leeromgeving’ is te vinden op de website van NEN.

Beeld: Phanaran.th/Shutterstock