Voor een ieder die geïnteresseerd is in het onderzoek en de ontwikkeling van biobased materialen biedt Maastricht University uniek onderwijs en onderzoek dat gericht is op:

  • het stimuleren van multidisciplinair onderzoek en onderwijs van wereldklasse op het gebied van biobased materialen;
  • het opleiden van studenten met multidisciplinaire vaardigheden die ze nodig hebben als toekomstige leiders in het vakgebied;
  • het genereren van innovaties voor hoogwaardige, duurzame en hernieuwbare materialen.

Onderwijs en onderzoek vinden plaats op de Brightlands Chemelot Campus en zijn sterk gericht op samenwerking met het bedrijfsleven. Zowel de 2-jarig masteropleiding Biobased Materials als ook het onderzoek is nadrukkelijk multidisciplinair van aard. De onderzoeksgroep omvat wetenschappers vanuit de organische chemie, biokatalyse, biobased building blocks, polymeerchemie, polymeerfysica, polymeertechnologie, biobased en biomedische materialen en weefseltechnologie en is gericht op industriële en medische applicaties.

De onderzoekers werken nauw samen met die van de RWTH Aachen University en Fraunhofer IME in het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM)

AMIBM richt zich op de ontbrekende schakel tussen enerzijds het universitaire, fundamentele onderzoek en anderzijds het toegepaste onderzoek voor marktpartijen. AMIBM doet derhalve onderzoek naar de gehele waardeketen, inclusief grondstoffen (feedstock), building blocks, polymeren (materialen) als ook de ontwikkeling van eindproducten. Deze applicaties omvatten biobased materialen voor bijvoorbeeld het gebruik in de geneeskunde, voor de bescherming van het milieu en voor de toepassing in de industrie.

Voor meer informatie ga je naar onze website: