Lees verder
In het Textielmuseum Tilburg wordt op 24 maart 2022 de slotbijeenkomst georganiseerd van het project Puur Natuur: 100% Biobased (BB100).

In dit project werkte het bedrijfsleven samen met kennisinstellingen aan onderzoek naar biopolymeren voor textiel, nieuwe biobased additieven en methoden om de duurzaamheid te meten.

Dat leverde een aantal tastbare resultaten op, waaronder speciaal gesponnen garens, geweven textielsoorten en dope-dyed multifilamenten met biobased kleurstof. Verschillende projectpartners en aangesloten organisaties laten tijdens het slot evenement voor het eerst fysieke producten zien waarin projectresultaten zijn verwerkt.

Het Project Puur Natuur: 100% Biobased is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Deelname is kosteloos, maar een geldige qr-code in de CoronaCheck app is vereist. Na afloop is er gelegenheid voor het bezoeken van het Textielmuseum.

Beeld: Maxim Ermolenko/Shutterstock

Zie ook: