Lees verder
Innovatieve biofibers gemaakt van een zijde proteïne van de groene gaasvlieg. Deze worden ontwikkeld op het Fraunhofer Institute for Applied Polymer Research IAP in samenwerking met AMSilk GmbH. Onderzoekers werken aan een oplossing om deze proteïne op grote schaal te produceren, daarbij gebruikmakend van biotechnologie.
Redactie / Potsdam

Het doel is om het materiaal in de toekomt te gebruiken voor bijvoorbeeld lichtgewicht plastics in de transport sector. Het kan ook worden toegepast in de medische technologie, bijvoorbeeld als biocompatibel coating voor implantaten.

‘In tegenstelling tot andere types zijde, heeft het eitje van de groene gaasvlieg een speciale structuur met fascinerende mechanische eigenschappen: het is extreem stevig en stabiel. We willen deze eigenschappen omzetten in fibers, gemaakt van deze zijde. Helaas is het tot nu toe niet mogelijk geweest om dit type zijde proteïne in voldoende hoeveelheden en puriteit te produceren’, vertelt Martin Schmidt, biotechnologist aan het Fraunhofer IAP in Potsdam-Golm.

Voor meer informatie zie: iap.fraunhofer.de