Lees verder
Wageningen University & Research start in januari als eerste Nederlandse universiteit met een online MicroMaster-opleiding op het gebied van 'Biobased Science for Sustainability'.
Wageningen

‘Vooral voor professionals in de biobased sector is het aantrekkelijk om op universitair niveau een erkenning voor bijscholing te kunnen krijgen zonder dat daarvoor een inschrijving bij de universiteit nodig is’, zegt rector magnificus Arthur Mol.

Een MicroMaster is modulair, online en in eigen tempo te volgen en heeft dezelfde waarde als vakken die op de campus worden gegeven omdat er ook studiepunten aan toegekend worden (24 ECTS). Op die manier ontstaat ook de mogelijkheid voor deelnemers om na succesvolle afronding van de MicroMaster in te stromen in de Master op de campus én de vakken op te nemen in hun studieprogramma, mits ook aan de reguliere toelatingseisen wordt voldaan. Het volgen van de lessen is overigens voor iedereen kosteloos, maar wie een officieel certificaat wil, moet daar $ 199 voor betalen.

De MicroMaster Biobased Science for Sustainability bestaat uit 5 vakken en een project met een examen. Het eerste vak van de MicroMaster Biobased Science for Sustainability start op 24 januari 2017. Inschrijven kan nu al via de website.