Lees verder
Om in Nederland en Europa een circulair economie te realiseren, is het nodig dat bedrijven het dienen van de samenleving boven het maken van winst stellen. Ook moeten we circulaire ecosystemen gaan bouwen.
Redactie / Groningen

“Circulaire ecosystemen zijn netwerken van organisaties, waarbij elk netwerk geen negatieve -netto- impact meer heeft op de natuurlijke omgeving. Dit gaat dus veel verder dan afzonderlijke bedrijven die circulair of duurzaam bezig zijn.”

Dat zegt Egbert Dommerholt in een blog op Agro&Chemie. Hij is vanaf 1 september als lector Biobased Business Valorization verbonden aan het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen.

Het onderzoeksgebied Biobased Business Valorization richt zich op onderzoek, ontwikkeling en toepassing van nieuwe business modellen en het verkennen van marktkansen voor biobased producten en materialen. Ook wordt de institutionele omgeving van de biobased economie onder de loep genomen en wordt onderzocht hoe kan worden bijgedragen aan de transitie naar een circulaire economie.

Lees de volledige blog op Agro&Chemie.

Beeld: gerasimov/Shutterstock