Lees verder
EuropaBio heeft het volledige programma bekendgemaakt van het Europees Forum voor Industriële Biotechnologie en de Bio-economie (EFIB) dat op 24 en 25 oktober plaatsvindt in Rotterdam. Ook is er een voorbereidende top op 23 oktober, gewijd aan plantaardige biofabricage.
Redactie / Rotterdam

Het thema voor 2023, ‘Industriële biotechnologie voor een duurzaam en veerkrachtig mondiaal Europa’, weerspiegelt de historische kracht van Nederland in de wereldhandel en zijn huidige positie als een van de grootste voedselexporteurs ter wereld.

Vier thema’s

Het programma heeft vier belangrijke themagebieden: Food, Feed & Nutrition / Sustainable Biomaterials / Sustainable Finance / Bioprocesses & Technologies. Er zijn bijna 50 sprekers, met een combinatie van presentaties en paneldiscussies. EuropaBio’s Biomanufacturing Platform sluit zich dit jaar ook aan bij EFIB.

Naast de thematische sessies wordt de agenda aangevuld met de Rondetafel voor bestuurders en de Rondetafel voor EU-wetgeving over nieuwe genoomtechnieken. Start-ups en MKB-bedrijven komen aan bod tijdens het Start-up uur en het MKB-ontbijt, en afgevaardigden krijgen de kans om te netwerken tijdens twee recepties en door middel van speciale een-op-een gesprekken.

Voorafgaand aan de conferentie organiseert EFIB ook een top op 23 oktober, gefocust op farma: Changing the global paradigm for biomanufacturing in plants. Deze is zonder extra kosten toegankelijk voor alle EFIB-deelnemers als onderdeel van hun entreeticket.

Het is de laatste week voor aanvragen voor de SME Village en Innovation Campus, dus als je als MKB-bedrijf iets wilt vertellen of toonaangevend academisch onderzoek doet, breng het dan naar EFIB! Zie de agenda voor details en registratie.

EFIB Banner
Agro&Chemie is mediapartner van EFIB23

Beeld bovenaan: Frans Blok/Shutterstock