Lees verder
De topsectoren ChemistryNL, Holland High Tech, Topsector ICT – Team Nederlandse digitale delta en COAST, Imec en TNO hebben samen het nieuwe platform SensingNL gelanceerd. Het doel is maatschappelijke missies te realiseren door grootschalige inzet van sensing technologie.
Redactie / Nijmegen

Het gaat daarbij om de verdere ontwikkeling en vereenvoudiging van sensoren en sensornetwerken. Volgens SensingNL kunnen zij namelijk een sleutelrol vervullen in urgente maatschappelijke transities. Daarvoor is het nodig disciplines bijeen te brengen, van sensor-ontwikkeling tot modellering, van ondernemer tot industrie en beleidsmaker, van whiteboard tot fysieke toepassing in de leefomgeving.

Op 3 november wordt de lancering van SensingNL gevierd bij de Radboud Universiteit in Nijmegen en is er een open brainstorm over het thema ‘Sensing for Sustainability’. Hierbij gaat het zowel om duurzame productie als veiligheid door het gebruik van sensortechnologie. Zo wordt onderzocht hoe sensing innovaties en implementaties de transitie naar een duurzame toekomst kunnen versnellen.

Bezoek de website van SensingNL voor meer informatie.

Zie ook:

Beeld: metamorworks/Shutterstock