Lees verder
Met een presentatie over de Nederlandse en Europese ambities om de plastic kringloop te sluiten, start het Circular Plastics Initiative op 4 Februari een reeks online sessies over circulariteit: The Circular Plastics Conference 2021.
Redactie / 's-Hertogenbosch

In 6 sessies van elk 3 uur gaan top experts in op de nieuwste technologische, regulatoire en sociaaleconomische ontwikkelingen en vooruitzichten. Deelnemers worden actief betrokken en verzocht inzichten en de hindernissen die ze tegenkomen te delen.

Keynote speakers op 4 februari zijn Florika Fink-Hooijer, directeur van het Europese Directoraat Generaal voor milieu, Gerald Rebitzer, directeur Duurzaamheid van Amcor en prof. dr. Kim Ragaert, associate professor aan de Universiteit Gent.

Onderwerpen

Onderwerpen van de andere sessies zijn onder meer voortgang in sortering en karakterisering, behoefte aan nieuwe regelgeving, ontwerpen voor recycling, chemische en thermochemische depolymerisatie, mechanische recycling, solvolyse en andere technologieën.

De Circular Plastics Conference 2021 is georganiseerd in samenwerking met Plastics Europe, TNO en CEFLEX. De sessies zijn op 4 en 25 februari, 18 maart, 8 en 29 april en 20 mei, van 14.30 t/m 17.30 uur.

Promovendi of postdoc-onderzoekers die hun onderzoek willen pitchen tijdens de conferentie kunnen hiervoor nog een abstract indienen.

Beeld: solarseven/Shutterstock