Lees verder
Stora Enso heeft de 2020 Forest Products Innovation Award van het Biorenewable Deployment Consortium (BDC) ontvangen. Het is een erkenning van de op innovatie gerichte bedrijfscultuur en het leiderschap dat Stora Enso toont bij de implementatie van nieuwe duurzame biohernieuwbare processen, gericht op het volledig verwaarden van bomen.
Redactie / Helsinki

De prijs werd op donderdag 22 oktober uitgereikt als onderdeel van een webcastpresentatie die door Stora Enso werd gegeven over hun innovatievoortgang. Daarbij waren BDC-leden, gasten en media aanwezig.

“Stora Enso is een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat een cultuur heeft ontwikkeld in de implementatie van biologisch hernieuwbare processen die waarde toevoegen aan operaties en het bedrijf levensvatbaarder maken voor de toekomst”, zei BDC-voorzitter en medeoprichter Masood Akhtar. “Dit is de reden dat Stora Enso zichzelf het bedrijf voor hernieuwbare materialen noemt.”

“Het is voor ons een eer om erkend te worden door BDC. Deze prijs is bijzonder voor ons omdat we in onze benadering van innovatie hernieuwbare materialen én onze capaciteiten inzetten om de verandering naar een duurzamere toekomst te stimuleren. We accepteren deze onderscheiding namens ons wereldwijde team dat zich toelegt op innovatie op het gebied van biologisch hernieuwbare producten en processen”, aldus Lauri Lehtonen, hoofd Innovatie, Divisie Biomaterialen, die de onderscheiding vrijwel namens Stora Enso in ontvangst nam.

Beeld: G-Stock Studio/Shutterstock