Lees verder
Stora Enso breidt zijn verpakkingsaanbod uit met een nieuw portfolio van biobased schuimproducten uit hout. De producten zijn volledig recycleerbaar en kunnen worden gebruikt voor beschermende en thermische verpakkingen.
Redactie / Zweden

Verpakkingen op basis van fossiele brandstoffen dragen in belangrijke mate bij tot de vervuiling en zijn verantwoordelijk voor 40% van alle kunststoffen in de wereld. Met de introductie van twee nieuwe lichtgewicht houtschuimen (Fibrease en Papira) introduceert Stora Enso nu hernieuwbare en klimaatvriendelijke alternatieven voor verpakkingsbescherming op fossiele basis. De biogebaseerde schuimen zijn afkomstig van gecertificeerd hout en zijn recycleerbaar in papierrecyclagestromen.

Fibrease is al commercieel verkrijgbaar, terwijl de proeffabriek voor de productie van Papira op de Fors-locatie in Zweden operationeel is geworden. Hier wordt Papira als verpakkingsschuim geëvaueerd en gevalideerd in klantentests. Stora Enso heeft in Fors al een fabriek die lichtgewicht karton produceert voor consumentenverpakkingen.

Beeld: Stora Enso