Lees verder
Shell Aviation en SkyNRG hebben vandaag een langetermijn strategische samenwerking aangekondigd om het gebruik van duurzame brandstof in de toeleveringsketens van de luchtvaart te promoten en te ontwikkelen.
Redactie / Londen

De samenwerking combineert de technische en commerciële expertise van Shell Aviation met SkyNRG’s diepgaande marktkennis en ervaring met het leveren van duurzame luchtvaartbrandstoffen.

Volgens de overeenkomst gaan Shell Aviation en SkyNRG samenwerken om kansen voor de lange termijn te ontwikkelen. Het gaat dan ook om een meerjarige samenwerking; beide bedrijven erkennen dat het pad naar lagere emissies in de luchtvaart een langdurige verbintenis vereist. Zij richten zich op de gezamenlijke ontwikkeling en financiering van nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen en het bouwen van meer flexibele toeleveringsketens. Dit zal gepaard gaan met de ontwikkeling van een reeks uitgebreide koolstofbeheermogelijkheden die ondersteuning zullen bieden aan klanten van Shell Aviation en SkyNRG.

Stap voorwaarts

‘We willen dat Shell een leider wordt in de koolstofarme transitie in vliegtuigbrandstoffen’, zegt Anne Anderson, vice-president Shell Aviation. ‘De overeenkomst van vandaag met SkyNRG, de pionier van de sector, vormt een stap voorwaarts die ons op weg kan helpen naar een toekomst met lagere CO2-emissies.’

Maarten van Dijk, CEO van SkyNRG, voegt hieraan toe: ‘Naast het samenbrengen van de juiste mix van technische expertise en operationele excellentie, is het de gezamenlijke ambitie van SkyNRG en Shell Aviation om deze nieuwe industrie verder te ontwikkelen. De langetermijnbetrokkenheid van Shell Aviation bij het ontwikkelen van deze nieuwe markt, geeft een sterk signaal dat de betrokkenheid van alle spelers in de branche van cruciaal belang is bij het vinden van duurzame oplossingen, die essentieel zijn voor de toekomst van de luchtvaart.’