Lees verder
De Nederlandse ING Groep staat op de 7e plaats in de Top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld. Dat maakt het Canadese magazine Corporate Knights bekend. Aan kop gaan twee Deense bedrijven en één bedrijf uit Finland.
Redactie / Toronto

Op nummer 1 staat het Deense energiebedrijf Ørsted. Dit bedrijf stond 10 jaar geleden nog bekend onder de naam DONG (Danish Oil and Natural Gas). Het produceerde toentertijd 85% van de energie uit fossiele brandstoffen en 15% uit hernieuwbare bronnen. Na een radicale transformatie is die verhouding nu omgekeerd en in 2025 verwacht Ørsted volledig CO2-neutraal te zijn.

Op de tweede plaatst staart het eveneens Deense Chr. Hansen Holding (food en chemie) en op de derde plaats het Finse Neste Oyj (biobrandstof).

In totaal haalden drie Nederlandse de globale Top 100. Daarvan staat ING Bank als enige in de top 10. Telecombedrijf KPN staat op de 40e plaats, chemie- en biotechnologiebedrijf DSM op de 45e. Twee Belgische bedrijven haalden de Top 100: op de 14e plaats metaalfabrikant Umicore en op de 76e plaats Ucb (biofarmaceutica).