Lees verder
RWE sluit de kolengestookte centrale van 1.560 MW Aberthaw B (Wales) in het Verenigd Koninkrijk per 31 maart 2020. Dat maakt het energiebedrijf bekend.
Redactie / Essen

De beslissing om deze centrale te sluiten draagt ​​bij aan het doel van het bedrijf om de CO2-uitstoot stap voor stap te verminderen. Sinds 2012 heeft RWE zijn CO2-uitstoot door elektriciteitsopwekking al met 60 miljoen ton per jaar verlaagd, vergelijkbaar met 30 miljoen auto’s van de weg halen.

Het is bovendien al enige tijd duidelijk dat de marktomstandigheden voor kolengestookte elektriciteitsproductie in het VK uitdagend zijn. “Marktomstandigheden maakten deze beslissing noodzakelijk”, zegt Roger Miesen, CEO van RWE Generation. Tom Glover, CCO van RWE Generation en voorzitter van RWE UK, benadrukt dat RWE ook na het sluiten van deze kolencentrale een belangrijke speler blijft op de Britse energiemarkt, maar dan met flexibele gas- en biomassa-energiecentrales.

Aberthaw B Power Station in Wales speelde een belangrijke rol in de stroomopwekking in het VK sinds het bedrijf in 1971 begon, had sterke banden met de gemeenschap en droeg miljoenen ponden bij aan de lokale economie. De energiecentrale bood werk aan 170 mensen.

Om te garanderen dat de capaciteit voor stroomopwekking in het VK gelijk blijft, worden de overeenkomsten van deze centrale tot en met 2021 overdragen aan derden en voor een klein deel aan andere onderdelen van RWE.