Lees verder
Pyrolyse is bezig aan een opmars. Daarop wijst het aantal initiatieven in de regio Zuidwest-Nederland. “We hebben inmiddels 50 start-ups en projecten geïdentificeerd en in een technisch-economische analyse in kaart gebracht”, zegt Marcel van Berkel, lid van het Expertteam Pyrolyse en het V-team van Circular Biobased Delta.
Redactie / Moerdijk

Deze kaart of ‘opportunity map’ toont aan dat er veel activiteit is. Diverse initiatieven staan op het punt om commercieel te gaan: Waste4Me en XYCL. Zij presenteerden zich tijdens de recente netwerkbijeenkomst van Circular Biobased Delta over pyrolyse. Daar werd ook het nieuwe initiatief PyroCHEM Park geïntroduceerd: de opvolger van de Pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland in Port of Moerdijk.

Tijdens de bijeenkomst bleek er vooral behoefte te zijn aan een netwerk voor de aanpak van gemeenschappelijke belangen op het gebied van pyrolyse (lobby, ondersteuning bij LCA, financiering, samenwerking in de waardeketen, uniforme grondstofstromen, regelgeving & normen, etc.) en aan meer matchmaking-events. Belangstellenden kunnen lid worden van het Netwerk Chemisch Recyclen van Circular Biobased Delta. 

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie. De netwerkbijeenkomst is ook nog terug te kijken op YouTube (Nederlandstalig)

Beeld: Anan Kaewkhammul/Shutterstock