Lees verder
De Global Biobased Businessplan Competition (G-BiB) staat nu open voor registratie - tot 17 maart 2019.
Redactie / Gent

De G-BiB is een open competitie voor teams van 2-5 Master- en / of PhD-studenten van universiteiten, hogescholen en hogescholen in België en Duitsland. Alle teams moeten een mentor van hun universiteit aanstellen. Het doel is om ondernemerschap en innovatie te stimuleren door een bio-hernieuwbare chemische stof, materiaal en / of brandstofproduct te produceren.

De uitdaging is een ​​innovatief businessplan te schrijven op basis van een ontwerp voor duurzame productie van duurzame biobased producten, zoals biobrandstoffen en biomaterialen of gedeeltelijke oplossingen die de ontwikkeling van die producten ondersteunen. Deelnemers maken kennis met de andere teams tijdens een gezamenlijk kick-off evenement in april 2019. Ze krijgen ondersteuning bij het schrijven van een businessplan tijdens een masterclass in zowel Duitsland als België. Tijdens de nationale halve finales worden twee nationale winnaars geselecteerd, die hun plan zullen verdedigen tijdens de transnationale finale in september 2019. Het winnende team krijgt een geldprijs om het bedrijfsidee verder te ontwikkelen.

Deze competitie wordt georganiseerd door Bio Base Europe Pilot Plant en Flanders Biobased Valley in België en Cluster industrielle Biotechnologie (CLIB) in Duitsland. Het Duitse federale ministerie van Onderwijs en Onderzoek en het Interreg Noordwest-Europaproject BioBase4SME ondersteunen het project. Zie de website voor meer informatie en registratie.