Lees verder
De Nederlandse overheid gaat de komende jaren fors investeren op het gebied van kennisontwikkeling en valorisatie, om de productie van chemicaliën en materialen te verduurzamen. Het is een noodzakelijke stap om broeikasgas-emissies te verminderen en de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen terug te dringen. Maar hoe moeten die investeringen concreet worden ingevuld?
Redactie / Driebergen-Rijsenburg

Voor het Nationale Groeifonds schreven TKI-BBE en Groene Chemie, Nieuwe Economie (GCNE) hierover een concept-voorstel. De contouren van dit plan worden op 22 september gepresenteerd tijdens het BBE Congres 2021, dat geheel in het teken staat van de groene toekomst van de chemie in Nederland.

Sprekers tijdens het BBE congres zijn Tom van Aken, Willemijn Witteveen en Hariette Bos (Avantium), Herman Wories (Maastricht University), Kees de Gooijer (TKI-BBE), Edwin Hamoen, Jacco van Haveren en Arjen van Kampen (WUR), Paul Könst en Hugo Gelevert (TNO), Peter Baets (Corbion), Errit Bekkering (NOM), Bart Ashman (Click NL), en George Wurpel (MSG Strategies).

€ 20 miljard

’s Middags is er een workshop met parallelsessies met als doel om samen met alle belanghebbenden tot een breed gedragen definitief voorstel te komen. Dat is van belang voor de verduurzaming van de chemie, het behoud van deze sector voor Nederland, nieuwe werkgelegenheid en de ontwikkeling van exporteerbare kennis. Het gaat daarbij om substantiële investeringen. Het kabinet trekt via het Nationaal Groeifonds in de komende 5 jaar € 20 miljard uit voor projecten die zorgen voor economische groei voor de lange termijn. 

Praat mee over het definitieve voorstel voor het Groeifonds. Denk mee over de kansen, knelpunten en oplossingen. Het aantal deelnemers is beperkt vanwege corona, dus wacht niet langer met inschrijven!

Beeld: PowerUp/Shutterstock