Lees verder
'Plastic is één van de mooiste uitvindingen van de twintigste eeuw, het vereist alleen wel verstandig gebruik!' Met die uitspraak vatte Anita Scholte op Reimer van AH/Ahold Delhaize de essentie samen van de hedendaagse problemen met plastics.
Redactie / Nederland

Zij sprak tijdens het seminar Futureproof Plastics in Veghel, maandag 19 november, georganiseerd door NRK Verpakkingen en PlasticsEurope Nederland. In aanwezigheid van ruim 160 deelnemers hielden diverse sprekers de producenten van kunststof en kunststofverpakkingen een spiegel voor. Daarbij kwam het hele scala aan oplossingen voor plastics van de toekomst voorbij, van biobased biodegradable kunststoffen tot hergebruik en recycling.

De Nederlandse kunststof producerende en kunststofverwerkende industrie zet in op continue verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van de activiteiten en producten; allemaal stappen in de richting van een circulaire economie. NRK en PlasticsEurope gaan de komende tijd een vervolg geven aan alle ideeën die tijdens het seminar de revue passeerden. Meer informatie en de presentaties van de sprekers zijn te vinden op de websites van de organisatoren.