Lees verder
Onderzoekers van de Universiteit van Nottingham hebben eetbare vershoudfolie gemaakt van koolhydraten en eiwitten uit planten. De plasticfolie is afgeleid van konjac-meel en zetmeel en daardoor 100% biologisch afbreekbaar.
Redactie / Nottingham

Hoewel niet bekend is of de plasticfolie ook lekker smaakt, is deze in ieder geval onschadelijk bij onverhoedse consumptie door mensen of dieren.

De onderzoekers hebben ontdekt dat plantenkoolhydraat en eiwitmacromoleculen zich tijdens het filmvormingsproces aan elkaar binden tot een speciale netwerkstructuur. Deze verschaft de folie de ​​vereiste mechanische sterkte en een transparant uiterlijk. Daarnaast zijn de gasbarrière-eigenschappen uitstekend, waardoor ingepakt voedsel langer houdbaar blijft.

Dankzij een Marie Curie beurs uit het Horizon 2020 programma van de Europese Unie kon de Universiteit van Nottingham voor dit project professor Fatang Jiang aantrekken van de Hubei University of Technology in China. Jiang is een expert in biologisch afbreekbare polysaccharide materialen.