Lees verder
Ioniqua heeft de eerste 10 kiloton fabriek voor het eindeloos upcyclen van PET in bedrijf genomen, op het Chemelot Industrial Park in Geleen.
Redactie / Geleen

“Met deze enorme stap voorwaarts levert Ioniqa in een keer een wereldwijde bijdrage aan de circulaire economie”, zegt Tonnis Hooghoudt, oprichter en CEO van Ioniqa. “Diverse soorten PET plastics, waaronder gekleurde PET, worden op grote schaal omgezet in hoogwaardige grondstoffen voor voedselverpakkingen, zodat zelfs de oliekraan voor nieuwe plastics uit kan!”

Gedurende deze zomer wordt het eerste PET plastic afval ingenomen en verwerkt in de 10 kiloton fabriek. Verdere optimalisaties vinden plaats om dit jaar nog op volledige capaciteit te gaan draaien.

“De toekomst van plastic verpakkingen ziet er positief uit” voegt Tonnis Hooghoudt toe. “Hierna zullen we een vergelijkbaar proces gaan toepassen op andere plastics inclusief synthetische vezels en mogelijk zelfs bioplastics. Hiermee zullen we verder bijdragen aan een schonere en gezondere omgeving voor de toekomstige generatie.”