Lees verder
Op 7 t/m 13 december 2019 organiseert het ministerie van Buitenlandse Zaken een handelsmissie naar Santiago, Chili. Daar vindt op dat moment de grootste klimaatconferentie van de wereld plaats: COP25, waar 20.000 bezoekers worden verwacht.
Redactie / Den Haag

De missie is ideaal voor Nederlandse experts in de watertechnologie en watermanagement, circulaire bouw, recycling van kunststof of circulaire oplossingen voor de agro-foodsector. Zakelijke relaties uit de hele wereld zijn namelijk aanwezig op deze conferentie, waar duurzame oplossingen centraal staan. Dat biedt ondernemers kansen om de internationale markt verkennen, zaken te doen en samen te werken met buitenlandse bedrijven en investeerders.

Sterke delegatie

Nederlands stuurt dan ook een sterke delegatie naar Chili. De missie wordt geleid door André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Bianca Nijhoff van Netherlands Water Partnership (NWP). Ook zullen de Nederlandse ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) deelnemen.

Vanuit Chili is er veel vraag naar Nederlandse diensten en producten op het gebied van watertechnologie en circulaire economie. Deze onderwerpen staan hoog op de agenda van de Chileense overheid. Dat komt door de heersende droogte die in Chili veel sectoren raakt. Dat maakt onder meer een efficiënt waterbeheer, inclusief hergebruik van water, steeds noodzakelijker.

Aanmelden kan tot 11 november. Meer informatie is te vinden op de website van RVO Nederland