Lees verder
Biomaterialen technologiebedrijf MycoWorks kondigt de opening aan van 's werelds eerste Fine Mycelium™ productiefaciliteit op commerciële schaal in Union, South-Caroline (VS). De 136.000 vierkante meter grote fabriek zal werk bieden aan meer dan 350 mensen.
Redactie / Union

Mycelium staat al langer bekend als een biobased materiaal met veelzijdige mogelijkheden. Zo werd tijdens de Dutch Design Week in Nederland al 2019 een compleet Mycelium paviljoen aan het publiek gepresenteerd. Het materiaal was echter tot nu toe altijd vrij grof van structuur.

De gepatenteerde Fine Mycelium-technologie van MycoWorks zorgt ervoor dat mycelium tijdens de groei eigen, in elkaar grijpende celstructuren vormt voor ongeëvenaarde schoonheid, handgevoel, sterkte en duurzaamheid. Het paradepaardje van het bedrijf, Reishi, is een kunststofvrij leeralternatief dat voldoet aan de prestatienormen van de luxe-industrie. Sinds de introductie van Reishi werkt het bedrijf samen met grote merken in de luxe-, mode-, woninginrichting- en auto-industrie, waaronder Hermès, Ligne Roset en GM.

Fine Mycelium onderscheidt zich in een reeks alternatieven die afhankelijk zijn van polyurethaan (PU) of polyvinylchloride (PVC) films, vulstoffen of onderlagen om sterkte en duurzaamheid te bieden.

De opening van de nieuwe fabriek staat gepland op 20 september 2023. Zie de website van MycoWorks voor meer informatie.

Beeld: MycoWorks/YouTube