Lees verder
"We hebben jarenlang gesproken over de klimaatambities en het geld dat daarvoor nodig is. Nu komt het aan op de uitvoering. Als je 2030 wilt halen, moet het tempo de komende 12-18 maanden moordend hoog liggen", zegt Silvio Erkens, VVD-Kamerlid in een interview met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).
Redactie / Den Haag

Het Kamerlid uit het Limburgse Kerkrade, bevestigt dat de overstromingen vorig jaar het gevoel van urgentie over het klimaatbeleid hebben vergroot. “Iedereen heeft aan den lijve ervaren hoe erg klimaatverandering is.”

Erkens wil ook dat de overheid een grotere rol gaat spelen in de energietransitie. Dat is nodig voor de leveringszekerheid en de verduurzaming. Maar ook het bedrijfsleven moet volop aan de bak. Het nieuwe kabinet maakt € 22 miljard vrij om in één decennium de Nederlandse industrie tot een van de meest innovatieve van de wereld te maken. Erkens zegt het “super tof” te vinden om daarmee aan de slag te gaan. De agenda van de nieuwe minister is wat Erkens betreft dan ook meteen al vol: met maatwerkafspraken met de industrie, de Warmtewet, een toekomstbestendige energieinfrastructuur en kernenergie.

Lees het volledige interview op de website van de NVDE.

Beeld: MyStockVideo/Shutterstock