Lees verder
Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin, Port of Amsterdam en Groningen Seaports gaan in de aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 waterstof promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de (nabije) toekomst.
Redactie / Groningen

Het doel van de missie is om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten en een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Missie H2 steunt tegelijkertijd TeamNL op weg naar de Spelen van Tokyo 2020.

“Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 de keuze gemaakt voor waterstof”, zegt Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF. “Zo zullen de door de organisatie van Tokyo 2020 in te zetten auto’s op een H2 brandstofcel rijden. Daarmee zijn de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof ook in Nederland heeft voor de transitie naar een duurzame energievoorziening.”

Ulco Vermeulen, lid Raad van Bestuur Gasunie, namens Missie H2: “Zes Nederlandse bedrijven trekken gezamenlijk op om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten. Ons doel is een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie.”

De volgende editie van Agro&Chemie gaat dieper in op de rol van (groene) waterstof in de energietransitie.