Lees verder
Cleantech startups of scaleups met een innovatieve technologie gerelateerd aan energiesystemen of duurzaam bouwen kunnen hun technologie nu presenteren aan de Amerikaanse oostkust, via de Energy Systems & Sustainable Building Mission naar Boston van 16 tot 18 april.
Redactie / Boston

Tijdens de missie krijgen Europese cleantech-innovators de mogelijkheid om meer te weten te komen over de Amerikaanse markt en de kansen, contacten te leggen en hun technologie te introduceren bij lokale spelers. De missie omvat lokale bedrijfsbezoeken en netwerkmogelijkheden, maar markeert ook de aankomst van het historisch zeilschip Clipper Stad Amsterdam in Boston. Het schip reist langs de oostkust van de VS als een eerste stap in een meerjarenprogramma in het teken van kennisuitwisseling, innoveren, samen zaken doen en werken aan een duurzame toekomst.

Meet-the-Buyer

Ook is er een uniek Meet-the-Buyer-evenement dat de mogelijkheid biedt om in contact te komen met toonaangevende bedrijven in de energiesystemen en/of duurzame bouwsector, zoals GE, St. Gobain en Tokyo Gas. Dit geeft Nederlandse ondernemers de kans om individuele een-op-een gesprekken te hebben met belangrijke besluitvormers in deze sectoren. Ook is het mogelijk om contact te zoeken via het netwerk bij Greentown Labs.

De stad Boston is een koploper in de VS als het gaat om de voorbereiding op de gevolgen van klimaatverandering en het verlagen van de CO2-uitstoot. De stad is vier jaar geleden uitgeroepen tot de meest energiezuinige stad van de VS en won in 2018 de Bloomberg American Cities Climate Challenge.

Nederlandse bedrijven die besluiten om deelname aan deze missie te combineren met het BOSteRDAM-programma, komen in aanmerking voor korting.