Lees verder
Het bedrijf Eco Wave Power, dat energie opwekt met golven uit de zee, gaat daadwerkelijk stroom leveren aan het elektriciteitsnet in Israël. Op 23 augustus werd bekend dat het EWP-EDF One pilot project van het bedrijf op het net wordt aangesloten, nadat de Israel Electric Authority een tarief heeft vastgesteld.
Redactie / Tel Aviv
Eco Wave Power project
Eco Wave Power pilot

Eco Wave Power heeft een gepatenteerde, slimme en kostenefficiënte technologieontwikkeld om oceaan- en zeegolven om te zetten in groene elektriciteit. De missie van het bedrijf is te helpen in de strijd tegen klimaatverandering door commerciële energieproductie uit de oceaan en zeegolven mogelijk te maken.

Het bedrijf legt momenteel de laatste hand aan de bouw van zijn netgekoppeld project in de haven van Jaffa bij Tel-Aviv, Israël, met co-investering van het Israëlische Ministerie van Energie. Binnenkort begint het bedrijf ook met de installatie van zijn nieuwste pilotproject in AltaSea’s gebouwen in de haven van Los Angeles. Het bedrijf heeft verder concessieovereenkomsten voor commerciële installaties in Spanje, Portugal en andere Europese landen. In totaal omvat de projectpijplijn van 327,7 MW.

Eco Wave Power heeft financiering ontvangen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Innovate UK en het Horizon 2020-kaderprogramma van de Europese Commissie. Het bedrijf heeft ook de “Global Climate Action Award” van de Verenigde Naties ontvangen.

Kijk voor meer informatie op de website van Eco Wave Power.

Beeld bovenaan: LedyX/Shutterstock