Lees verder
Het Vlaamse bedrijf Microwave Energy Applications Management (MEAM) heeft een pilotplant geïnstalleerd in de demo facility van de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Hiermee kunnen bedrijven uit de voedings-, coatings- en (bouw)materialenindustrie experimenten laten uitvoeren.
Redactie / Bergen op Zoom

Microgolftechnologie maakt het mogelijk om diverse industriële processen emissievrij en efficiënt uit te voeren, zoals drogen, verwarmen, temperen, pasteuriseren, steriliseren, conditioneren, ontdooien, lijmen, sinteren en blancheren. Het proces verloopt snel en het energieverbruik is beduidend lager. De animo voor de nieuwe installatie is dan ook groot; een agro-industrieel concern in de delta-regio gaat als eerste aan de slag.

Alles ter beschikking

“Tijdens het BioVoice programma van REWIN en de Green Chemistry Campus hebben we dusdanig interessante contacten gelegd, dat we direct hebben besloten om ons op de Campus te vestigen”, zegt business developer Renaat Van Geel van MEAM. “In de demo facility van de Green Chemistry Campus hebben we alles wat we nodig hebben tot onze beschikking. Dit is voor ons de ideale locatie als opstap naar de Nederlandse markt. We hebben nu al diverse geïnteresseerde bedrijven die graag met ons samen willen werken, waaronder een van de challengehouders van BioVoice, en we zijn ervan overtuigd dat dat aantal snel verder groeit.”

Momenteel participeert MEAM in diverse Europese projecten, zoals COSMIC (video). Bedrijven die (mogelijk) aan de slag willen met microgolftechnologie kunnen op de Campus gebruik maken van de MEAM Explorer om te testen welke winst in termen van snelheid, energiegebruik en CO2-reductie.

Beeld: hallowhalls/Shutterstock