Lees verder
Er zijn 114 voorstellen ingediend voor de vooraanmeldingsronde van de MOOI-regeling, meldt TKI BBE. Het gaat om samenwerkingsverbanden die innovaties ontwikkelen die op korte termijn bijdragen aan de Nederlandse Klimaatdoelen.
Redactie / Den Haag

Voor de opgaven op het gebied van Elektriciteit, Gebouwde Omgeving en Industrie is in totaal € 81,4 miljoen subsidie beschikbaar. Er zijn 35 voorstellen ingediend onder het thema Elektriciteit, gericht op de overgang naar een betaalbare, betrouwbare, schone en veilige energievoorziening. Onder het thema Gebouwde Omgeving zijn 53 voorstellen ingediendt. Hierbij gaat het om te realiseren betaalbare, betrouwbare, schone, duurzame, energiezuinige en veilige woon- en warmtevoorziening. Ook zijn 26 voorstellen ingediend die moeten bijdragen aan overgang naar een schone, energiezuinige, duurzame en veilige industrie.

De indieners van de vooraanmeldingen krijgen inhoudelijk advies op hun voorstel van een expertcommissie. Vanaf 1 juli tot 6 september kan vervolgens een definitieve aanvraag worden ingediend.

Klimaatdoelen

De Missiegedreven Onderzoek Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) stimuleert ondernemers, kennisinstellingen en andere maatschappelijke partijen om in samenwerkingsverbanden complete oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de klimaatdoelen. Deze oplossingen moeten op toepassing gericht zijn, met oog voor technische, sociale en andere factoren die de slagingskans vergroten.

Meer informatie over MOOI is te vinden op de website van RVO Nederland.

Beeld: Ryan Searle/Unsplash