Lees verder
De industrie zoekt naar duurzamere processen en producten. Dat geldt ook voor kunststoffen. Met de Master polymer engineering speelt Green PAC in op deze ontwikkeling.
Zwolle

De hogescholen Stenden en Windesheim, die betrokken zijn bij Green PAC, hebben de Master voor chemische technologen of ingenieurs met een HBO-bachelor die werkzaam zijn in de polymeerchemie. De Master, die in september 2017 van start gaat, is opgebouwd uit twee onderdelen: de industriële toepassingen van biopolymeren (Stenden) en het verwerkingsproces van duurzame polymeren (bio- en gerecycled), wat het metier is van Windesheim. ‘Het is niet een puur theoretische Master’, zegt Rudy Folkersma. ‘De deelnemers krijgen in de Kunststoflabs op verschillende locaties ook praktijkervaring. Deze kunnen ze vervolgens gebruiken in functies waar ze betrokken zijn bij het ontwerpen van nieuwe kunststofblends en de gevolgen van deze materialen op product en productieproces.’

De Master polymer engineering is een tweejarig programma (2 semesters / 40 weken / studiebelasting 20 uur per week). Het programma start in september 2017. De deelnemers sluiten de Master af met een onderzoeksproject binnen de eigen organisatie.