Lees verder
DutchFiets, starter van het jaar 2015 regio Zwolle en Green PAC ilab ondernemer van het eerste uur, heeft zijn eerste 125 fietsen opgeleverd.
Zwolle

DutchFiets is een een innovatie van Johannes Alderse Baas, gemaakt van 100% recyclebaar kunststof en concurrerend aan het traditionele stalen ros.

Geniaal idee

Het concept voor DutchFiets bedacht Johannes op Hogeschool Windesheim tijdens het uitvoeren van ‘project ingenieursbureau’ voor zijn opleiding Werktuigbouwkunde: ‘Toen ik met de eerste plannen voor DutchFiets kwam, werd Green PAC iLab net opgericht. En dat was mijn kans om iets met mijn idee te gaan doen. Green PAC iLab is een samenwerking tussen de hogescholen Stenden en Windesheim en biedt mensen zoals ik de mogelijkheid om een eigen product te ontwikkelen en te vermarkten.’

Begion 2014 trok Johannes de stoute schoenen aan en begon, met ondersteuning van Green PAC ilab, aan de ontwikkeling van zijn fiets. Na drie jaar is het concept bewezen. Het geld voor de eerste serie fietsen haalde hij binnen zes dagen bij elkaar via crowdfunding. Dat was midden 2015. Op 22 december 2016 is de eerste lading fietsen aan de early adopters geleverd. DutchFiets is nu echt van start en Johannes is uitgegroeid van starter bij Green PAC iLab tot een stevig op zijn eigen benen staande ondernemer, met de ambitie om de markt te veroveren.