Lees verder
Biobased innovaties in het mkb stranden vaak al vóór ze de markt bereiken. Vooral in de fase waarin moet worden opgeschaald, zijn innovaties kwetsbaar. Innovatielink helpt ondernemers door die fase heen.
Utrecht

‘Er zijn shared facilities en experts waarvan het mkb gebruik kan maken. Je moet alleen wel weten welke partijen je bij een opschalingstraject kunt benaderen. Wij hebben inmiddels in verschillende domeinen experts die met hun netwerk en kennis deze ondernemingen snel op weg kunnen helpen’, zegt Chris Bruijnes, directeur van Innovatielink.

Een andere complicerende factor is dat (disruptieve) innovatie vereist dat verschillende partijen uit de waardeketen worden betrokken. Zo is een biobased granulaat nog geen kunststof, laat staan een specifieke applicatie. Compounders, spuitgietbedrijven, merkeigenaren, eindafnemers: al deze schakels moeten op elkaar aansluiten. ‘Het spreekt voor zich dat we hier ook een makelaarsrol vervullen.’

Om het groeiende ‘landschap’ in de (groene) chemie en energie in kaart te brengen, heeft Innovatielink Chemielink (chemielink.nl) opgezet.

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie