Lees verder
Een sterke biobased industrie helpt klimaatdoelen in de EU te behalen en leidt tot groene en milieuvriendelijke groei. Daarom investeert de EU in de ontwikkeling van nieuwe producten, materialen en brandstoffen. Vele Nederlandse ondernemers maken hier gebruik van via de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI-JU).
Redactie / Den Haag

BBI-JU is een publiek-private samenwerking tussen de EU en het Bio-based Industries Consortium (BIC) onder het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020. Het BBI JU programma is vier jaar geleden gestart en momenteel lopen er diverse onderzoeks- en demonstratieprojecten met veel Nederlandse partijen. Ook komend jaar zijn er interessante topics, zoals een onderzoeksproject gericht op afbreekbare biobased verpakkingen, een demonstratieproject over het winnen van duurzame grondstoffen uit gemengd stedelijk gft-afval en afvalwater en een flagship op grootschalig produceren van biobased polymeren.

Kansen voor samenwerking

Voor iedereen die meer wil weten over de BBI-JU programma’s en mogelijk zelfs kansen ziet voor samenwerking, organiseert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op woensdag 16 mei een informatiemiddag in Den Haag.

Naast een presentatie door Dieter Brigitta (project manager BBI JU) over de BBI-JU call topics van 2018, zal professor Johan Sanders (WUR) de bijeenkomst starten met zijn visie op de biobased economy en delen Nederlandse deelnemers aan eerdere BBI-calls hun praktijkervaringen met u, zoals Paulus Kosters van GreenProtein BV en Jan Kees van der Waal van Avantium. Ook worden andere interessante Europese programma’s voor het thema biobased economy kort toegelicht, zoals Eurostars, LIFE, INTERREG en Horizon 2020.