Lees verder
In het nieuwe Nederlandse regeerakkoord krijgt de impact van klimaatverandering op onze samenleving veel aandacht. Bernard Wientjes, voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor de Chemische Industrie (VNCI) is "blij dat in het pakket een duidelijke keuze wordt gemaakt voor groene industriepolitiek en circulaire economie."
Redactie / Den Haag

“Terecht stellen VVD, D66, CDA en ChristenUnie dat de industrie een bijzondere verantwoordelijkheid heeft in het tegengaan van klimaatverandering. De industrie kan relatief snel grote stappen nemen, waardoor andere sectoren, bijvoorbeeld de gebouwde omgeving, meer tijd hebben om de transitie door te maken. Zo kan de industrie als vliegwiel dienen voor de transitie in de hele economie”, aldus Wientjes.

De VNCI is verheugd dat de partijen maatwerkafspraken met de industrie willen maken en voorstellen doen om versneld in infrastructuur te investeren. “Hierdoor kan de chemische industrie ook concrete toezeggingen doen om grote investeringen te realiseren, die leiden tot een CO2-neutrale en circulaire productie in 2050. Wij vinden het verstandig dat het nieuwe kabinet de introductie van een oplopende bodemprijs voor de ETS-prijs met Europa wil afstemmen.”

Lees meer op de website van de VNCI.

Beeld: Shutterstock